Investeraravdraget skrotat!

EU godkänner inte längre investeraravdraget. Det var bara tillfälligt som Sverige kunnat utnyttja denna förmån. Nu är det stopp. “Reglerna om investeraravdrag fram till den 31 juli 2020 bygger på att Sverige fick ett godkännande av Europeiska kommissionen då avdraget var ett statligt stöd enligt EU:s regler för riskkapitalinvesteringar. Detta godkännande löpte ut den 31 december 2019.För investerare som förvärvat andelar i företag den 1 januari – 31 juli 2020 finns det en risk att de svenska reglerna för investeraravdrag inte är förenliga med EU:s regler om statligt stöd. Beviljar Skatteverket investeraravdrag för dessa förvärv kan avdragen riskera att betalningarna för andelarna utgör ett olagligt stöd till företagen. Regeringen har ansökt om att få ett förlängt godkännande av kommissionen enligt de tidigare reglerna men ännu inte fått besked.I det fall investeraravdraget utgör ett ej tillåtet stöd enligt EU:s statsstödsregler kan Skatteverket inte bevilja investeraravdrag för andelar som är förvärvade under perioden den 1 januari – 31 juli 2020.”

https://www.skatteverket.se/privat/skatter/vardepapper/investeraravdrag.4.10cbb69314111c2d94ba38b.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *